Channelling Palm Springs

 

As you leave behind the architecturally predictable neighbourhood and step into this property in Port Stephens, you could be forgiven for thinking you’ve been transported to a holiday resort in Palm Springs. The renovation of the low weighted waterfront property has delivered a cool, calm and welcoming residence for its owners who have in it the ideal holiday getaway.

The landscape design team was called in to develop concept plans for the entire property, from entrance statement, through an oasis-like central courtyard and sweeping through to the rear of the property where a pristine pool overlooks the magical waterfront.

The brief was straightforward: “Make it look good”. Working with a totally blank canvas, from plantings to lighting, fencing, hard structures and selection of paving effects, the brief has certainly been met.